DeTox

Korang pernah dengar program detox ni?
Aku selalu gak tengok detox tea ni glamour

Apa tujuan detox ni/Penyahtokifikasi

Kita Sering keletihan, masalah kembung perut, sembelit, alahan dan selulit – semua ini merupakan simptom-simptom toksin berlebihan dalam badan. Baik ambil tindakan segera sebelum toksin mendatangkan masalah kesihatan yang mudarat.

Penyahtoksifikasi adalah proses pembersihan, peneutralan dan penyingkiran toksin daripada badan, dan pembersihan mukus yang berlebihan dan sesak. Kebanyakkan toksin berasal daripada makanan kita, barangan kimia yang digunapakai dan juga dari pendedahan kepada alam persekitaran. Lemak yang dioksida, kolesterol, radikal bebas dan molekul-molekul pencemar bertindak sebagai toksin di dalam badan kita. Penghadaman yang tidak sempurna, usus yang bertindak lambat dan disfungsi, fungsi hati yang lemah dan proses pembuangan melalui ginjal, saluran pernafasan serta kulit yang lemah akan menambahkan toksin. Penyahtoksifikasi melibatkan penukaran diet dan cara hidup yang boleh mengurangkan pengambilan dan memperbaiki pembuangan toksin.

Tapi nak detox ni ada cara, aku xmo main tibai aje
Produk yang berkesan adalah berasaskan tea.Produk kat luar macam2, kat guardian n watson pun banyak
antaranya, tduDtox, Natural Clenx Tea n Dtox Shape Tea
so aku ingat nak try cosway punya detox dan tengok keberkesanannya – Dtox Shape Tea
InsyaAllah this week atau after raya aku start
nanti aku share the results

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>