12
Oct 13

Ke mana Malaysia?

Coretan untuk dikongsi

Cut & paste:
——————
Pelaburan berbillion ringgit kerajaan Korea kepada generasi pelajar2 utk menguasai Sains Teknologi membuahkan hasilnya kini.

Ekonomi Korea Selatan maju sebab rakyat dia berani bersuara. Di sana mereka yg berjawatan pemimpin tak berani nak buat benda2 mengarut macam di Malaysia. Mentaliti rakyat kita masih lagi rendah walaupun pada hakikatnya dan 53 tahun merdeka. Senang je kena tabur janji bagai…bagi BRIM balik pilih benda yg sama . Perlu diingat sampai bile kita nak macamni.

Continue reading →


08
Feb 12

Kerja di Luar Negara

1juta malaysia Kerja di Luar Negara

Menarik? kenapa? Tidak apa yang pelik dengan data/statistik yang dibentangkan setelah soalan diajukan di Parlimen. Di sekeliling aku sendiri dapat rasakan betapa kuatnya bahang rakan dan saudara yang telah berhijrah ke luar negara. Sebab utama yang diberikan adalah kehidupan lebih sempurna.

Continue reading →


30
Jan 12

Harga Gula Dunia Telah Menurun Tapi Subsidi Gula Meningkat?

 

harga gula 2 Harga Gula Dunia Telah Menurun Tapi Subsidi Gula Meningkat?

Kerajaan terbaru mengatakan sebelum ini harga gula terkini 2012 akan terus kekal tetapi dalam masa yang sama kerajaan terpaksa menanggung peningkatan subsidi gula sehingga RM567 juta berbanding RM262.41 sebelumnya. Mengikut rekod sebelum ini harga gula di Malaysia telah meningkat sebanyak 4 kali ini sejak daripada tahun 2010 : Continue reading →


17
Jan 12

901

Anwar free921am 901Seminggu dah cerita ni, izinkan aku kongsi!

Anwar Bebas! Alhamdulillah, Allahuakbar! Sebak n sayu sekejap dengan berita gembira ini aku terima dari twitter tepat jam 9:21 pagi dari Dato’ Ambiga & Nurul Izzah! Mau aku sujud syukur tapi tengah drive, aku tangguhkan dulu, kenapa terlalu gembira? sebab ia adalah rasa kemenangan sementara setelah lelah perjuangan dengan siri kejahatan memusnahkan musuh politik sejak tahun 1998 tanpa sebarang bukti kukuh, Aku ingat bagaimana berita petang dan malam 2 september 1998 dengan pengumuman Anwar di pecat dengan pertuduhan dan hukuman tanpa sebarang kertas pertuduhan yang hanya bersandar pada afidavit polis. Mak aku sbg orang lama UMNO sejak merdeka sendiri tak boleh terima tuduhan melampau sebegitu pada Anwar.
 
2 September 1998

Continue reading →


06
Jan 12

Anwar Ibrahim lelaki paling jahat di dunia

Artikel ni di rujuk dari blog MiloSuam untuk korang tidak terus diperbodohkan oleh BN & UMNO yang sedang rakus rampas harta rakyat! Sebab apa serangan terlalu lebih kepada Anwar Ibrahim dengan fitnah menggila? Aku juga ingin tambah dengan tuduhan Utusan Malaysia sebagai media kawalan UMNO menggila serang Anwar! 

  Continue reading →


28
Aug 11

No Airport Card Installed

20110828 013518 No Airport Card Installed

This are few option which is work for my MacBook Air, there are basically three options:

Continue reading →


17
Aug 11

Social Network Wars

Lambakan media sosial sekarang menjadikan kita sering terpinga-pinga
yang mana satu harus digunakan dan diperhatikan.
Saya berpendapat, sertai semua yang popular dan yang mempunyai

Continue reading →


08
Jun 11

iMessage in iOS 5

imessage icon iMessage in iOS 5

iMessage adalah aplikasi baru Apple dan salah satu kejutan terbesar pada WWDC kemarin. iMessage adalah integrasi aplikasi dengan SMS yang akan disatukan didalam button ‘Messages’. Ini menjadikan sistem penyampaian teks akan menjadi lebih mudah tanpa menggunakan 2 aplikasi yang berasingan.

Continue reading →


05
May 11

Celcom Iphone 4

celcom ip4 Celcom Iphone 4

Celcom akhirnya perkenal pakej Iphone 4 dengan tawaran versi bewarna putih dengan tambahan extended warranty dan insurance coverage offer. Tawaran yang diperkenalkan oleh Celcom ini boleh dikatakan menarik sekiranya dia dapat bersaing sewaktu pelancaran Iphone 4 pada tahun 2010. dan berkemungkinan, dengan saingan 2 telco yang lain iaitu Maxis dan Digi, tawaran akan jadi lebih hebat dan akan memberi keuntungan kepada pengguna untuk membuat pilihan. Continue reading →


02
May 11

IELTS Malaysia

IELTS logo1 300x108 IELTS Malaysia

Aku gagahkan diri untuk mula langkah dengan ambil IELTS untuk 2 tujuan utama, samada sambung my postgraduate dan juga samada tujuan untuk kerja di negara luar, InsyaAllah. Aku akan kongsikan beberapa fakta mengenai IETLS dan seterusnya cerita aku 1st time ambil IELTS without any preparation.. gilo apo icon smile IELTS Malaysia ..

Continue reading →